Najčešća pitanja

Najčešća pitanja

Kamp je za djecu i mlade od 7-17 godina. Bez obzira na to, aktivnosti u kampu su prilagođene tako da ima ponešto za svakoga – i za malce i za starije.

Kamp nije za RODITELJE:).  To što ste vi preplašeni ne znači da se to treba odraziti na djecu. Dobro ih pripremite da znaju što se od njih očekuje, što da oni očekuju i zatražite od njih odgovornost za vrijeme kampa: poštovati sva pravila kampa, vremena obroka i nastave, voditi računa o svome krevetu/sobi/bungalovu/učionici…

Odgovor na ovo pitanje varira od osobe do osobe, a ovisi i o uzrastu djeteta. Tako će djeci do 10 godina, posebno onima koji nisu navikli biti bez roditelja, za početak biti dovoljno jedan tjedan dok su starijoj djeci dva do tri tjedna optimalna.

Odabrati više radionica u istome tjednu nije moguće pošto se sve radionice odvijaju u isto vrijeme tako da se odabrati može samo jedna – Ili Oxford English ili neka druga od ponuđenih radionica koje su također na engleskom. Ipak, svaki sljedeći tjedan možete odabrati različitu radionicu.

7 - 10 godina

  • Preporučamo Oxford English Academy – osim za iznimne slučajeve. Razlog je u tome što jedino kod ovog programa djeca budu razvrstana i po dobi i po predznanju pa se ne može dogoditi da su s puno starijom djecom. Ostali programi nisu nužno odvojeni po dobi.
  • u prva 4 termina imamo posebne voditelje koji će s njima, osim u nastavi, biti i van nastave – na plaži, u aktivnostima, na obrocima i slično.
  • Ipak, za ovaj uzrast je bitno da su samostalni i da znaju što ih očekuje u kampu. Jako je bitno da im se ukaže da se za svaki problem odmah jave nastavniku ili bilo kojem voditelju na kojeg naiđu. Ovo posebno naglašavamo jer im je ‘lakše’ nazvati mamu – tada mamu uhvati panika jer ne zna što se događa, nije tu da to sama provjeri i sredi, pa mama zove voditelje (koji nekad znaju bit i u moru s djecom) pa su već nervozni ako ih odmah ne dobiju. Kad dobiju voditelja – ovaj opet traži nastavnika i sve se vraća na početak – samo što su svi nervozni i rješavanje problema traje puno dulje.
  • Također je bitno da su u stanju provesti npr.45 minuta mirnog sata. Ovdje nisu u centru pažnje, nitko ih neće držati za ruku i zabavljati baš cijelo vrijeme. Od njih se očekuje da ujutro sami namjeste vlastiti krevet, pospreme svoje stvari, budu odgovorni za traženo vrijeme, te se u slobodno vrijeme pridruže slobodnim aktivnostima ili se druže s novim prijateljima. U protivnom se događa da im toliko nedostaju roditelji da samo o tome razmišljaju i teško prate program, žele cijeli dan provesti na mobitelu s roditeljima i ometaju rad druge djece i voditelja u kampu.

10 - 17 godina

  • Ovaj uzrast može odabrati bilo koju radionicu po volji. Napominjemo samo da je Sport Academy "najopuštenija" radionica, i iako se također vodi na engleskom, najmanje je orijentirana standardnom učenju engleskog jezika

12 - 17 godina

  • Oni koji žele, ovdje mogu odabrati i Adventure English – dakle dvotjedni program koji, osim radionice po izboru kroz jutro, uključuje i 9 zabavnih izleta.

15 - 18 godina

  • Oni koji su već godinama kod nas ili oni koji to jednostavno žele – a aktivno koriste engleski jezik – mogu se prijaviti i na Junior Animator Academy – pripremu za buduće animatore.

Ukoliko mu zbilja ne odgovara, program se može promijeniti tijekom prva dva dana. Molimo zahtjeve za promjenom poslati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 095-907-9116 (od 10-11sati)

1. Popunite obrazac na linku - rezervacije za provjeru slobodnih mjesta (link na vrhu naše stranice) ili nazovite 095-907-9116. Ovaj je dio informativan – još niste napravili rezervaciju.


2. Kada pošaljete obrazac provjerit će se da li ima mjesta u željenom terminu i javit će vam se administrator. Dobit ćete ugovor koji će biti potrebno popuniti i vratiti mailom– time ćete napraviti predrezervaciju.


3. Prema podatcima iz ugovora, dobit ćete upute za plaćanje i predračun. Ukoliko ne naznačite drugačije, prvi obrok ili plaćanje u cjelosti – bi trebalo napraviti u sljedećih dvadesetak dana. Time ćete potvrditi rezervaciju. Ukoliko vam više odgovara neki drugi termin plaćanja – molimo to javiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 095-907-9116.


4. Prije dolaska u kamp dobit ćete pismo s informacijama o kampu, menijem, informacijama o izletima, testom...


5. Također, neposredno pred dolazak u kamp, dobit ćete i upute o polasku/dolasku, s kontakt podatcima voditelja puta i u kampu.

Bilo bi super da u sedam dana možemo naučiti strani jezik. Tada bi svi bili poliglote. No nažalost, mi još nismo u tom stadiju. Ipak, iako neće naučiti jezik u sedam dana, djeca će ga u tom periodu POČETI KORISTITI. Pasivno znanje koje najčešće dobijaju u školi će, u društvu profesora i prijatelja od kojih je više od polovica stranaca, postati aktivno. Određene stvari će se ponoviti, neke nove naučiti. Sve u svemu, imajte u vidu da će u ovaj tjedan odraditi više sati nego u pola godine u školi, a to svakako mora dati rezultate.

U dva se tjedna da i štošta naučiti, opustiti i komunicirati sa prijateljima i voditeljima, a u tri tjedna već se zaboravi što je to sramežljivost i govori bez straha.

Napominjemo da je kamp koncipiran u smislu aktivnog korištenja jezika, te da su gramatičke strukture i pravopis samo popratni.

DA. NASTAVA JE OBAVEZNA!

Osim što je to jedan od ciljeva kampa, prisustvovanjem na nastavi i radimo 'provjeru' prisutnosti i aktivnosti djece (ne želimo da cijeli dan spavaju, a onda cijelu noć bude druge). Iznimke su u slučaju kada liječnik u kampu odredi da zbog bolesti dijete ne treba biti na nastavi.

DA. Čak i u slučaju da ne žele jesti, djeca su obvezna prisustvovati na obrocima. Njihov voditelj će na taj način imati uvid u njihovu prehranu, razloge zbog kojih ne jedu i moći će reagirati u slučaju potrebe. Roditelji polaznika s alergijama na pojedinu hranu ili potrebama za nečim drugim trebaju se javiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 095/907-9116 i poslati podatke o tome.

Polaznici su smješteni u paviljonima u hladu stoljetnih borova u naselju Luša, u Brodarici kraj Šibenika. Jedino je naselje ovog tipa na Jadranu koje je isključivo u službi djece i mladih.

U svakom paviljonu jedna soba na ulazu pripada profesorima/voditeljima koji o njima brinu i kojima se za bilo što mogu obratiti 24 sata dnevno.

Sobe imaju tri ili četiri kreveta, vlastiti WC i tuš. Naselje ima vlastitu plažu iza sjenovitog šumarka te je čitavo područje okruženo gustom borovom šumom. Nekoliko plaža u mjestu udaljeno je desetak minuta hodom.

Osim restoranom za 200 djece, naselje raspolaže otvorenim i zatvorenim prostorima za nastavu, 'discom', prostorijom za zabavu, 'kinom' na otvorenom te amfiteatrom za zabave i natjecanja.

Kamp nije organiziran kao mala vojska:), ali određena pravila se moraju poštivati – ustajanje, dnevni raspored, raspored nastave i obroka, spavanje. Slobodno vrijeme im je ostavljeno na volju – da biraju neku od aktivnosti – sportskih, zabavnih, kvizova, radionica... ili se odluče za odmaranje na plaži ili u sobi. O djeci se brinu njihovi voditelji koje dobiju odmah prvi dan, na plaži animatori i čuvari plaže, a cijelo vrijeme je s njima i medicinsko osoblje.

Hrana

Prehrana je u kampu organizirana u vlastitom restoranu na principu samoposluživanja. Za doručak djeca biraju namaze (maslac, marmelada, med, sirko, pašteta, krem namaz, sirni namaz...), žitne pahuljice s mlijekom, te čaj, mlijeko ili kakao. Za ručak imaju svaki dan juhu i salatu, a za glavni obrok biraju jedan od tri ponuđena menija. Za večeru također imaju izbor od tri jela. Djeca često prigovaraju za hranu, ali za to ne postoji realan razlog. Jedan od tri menija bi im se trebao svidjeti, ali djeca su djeca pa često ništa ne valja. Profesori zaduženi za vaše dijete s njima borave i tijekom obroka i, ukoliko primijete da neko dijete ne jede, na to na vrijeme reagiraju.

Čistoća

O čistoći u kampu vodimo posebnu brigu. Budući se radi o naselju s djecom, ovo zna biti vrlo težak zadatak (zamislite samo njihovu sobu kod kuće). Od djece tražimo minimum vlastitog angažmana (spremiti vlastiti krevet i stvari u sobama te da ne bacaju otpatke po kampu). Molimo napomenite djeci da je ovo kamp – i da su insekti neizbježni. Naše spremačice čiste sobe svakodnevno, zajedničke sanitarije se čiste dva puta na dan (a po potrebi i više). Bez obzira na ovo, ako postoji dodatna potreba za spremačicom ili domarom – odmah kontaktirati nastavnika ili nekog od voditelja i reagirat će se u najkraćem roku. I spremačice i domar su u kampu 24 sata – tako da je samo potrebno komunicirati u slučaju potrebe.

Televizija, kompjutori, internet

Uzevši u obzir vrijeme u kojem živimo, a u kojem djeca sate i sate svakodnevno provode ispred ovih 'napasti', naša je preporuka da ovih tjedan dana iskoriste za uživanje u društvu, moru i igri na otvorenom.

Mobiteli, pozivanje i javljanje roditeljima

Jesu li mobiteli, tableti I slično dopušteni u kampu? Da, ali s ograničenim korištenjem. To znači da smo svjesni da ova djeca odrastaju u novom dobu i da se u skladu s time trebaju odgajati. U isto vrijeme, pokušavamo korištenje napredne tehnike ograničiti i kanalizirati u nešto pozitivno. Zabranjeno je korištenje mobitela na nastavi i obrocima – osim ako nastavnik ne naznači drugačije. Moći će npr. glasati za najbolji par, predložiti hit dana, ali i koristiti mobitel u ponekim aktivnostima na nastavi. Napomenite svome djetetu da vam se javi po dolasku u kamp i smještaju u sobe (i nastavnici će ovo napomenuti ako netko zaboravi). Nakon toga, bilo bi idealno da se ne morate više čuti. Jedna od najbitnijih značajki kampa je ideja da se dijete osamostali, a to neće moći ako ga roditelj zove 5 puta dnevno i pita jesi li ustao, što si doručkovao, kreni na nastavu, što ste radili... Ovo ubija osjećaj odgovornosti kod djeteta jer je svjesno da ne mora samo – mama će o tome misliti. Ako ipak ne možete izdržati, molim dogovorite se s djetetom da se čujete u vrijeme mirnog sata nakon ručka 14-14:45. Naravno, za bilo kakve hitne slučajeve možete se čuti u bilo koje doba dana, kako s djetetom tako i voditeljem. Naglašavamo da nismo odgovorni za gubitak ili krađu bilo čega za vrijeme kampa – te vas molimo da djeca ne nose skupe stvari.

Nastava

Programi u našoj ljetnoj školi uči se na zabavan i zanimljiv način.Nastava i aktivnosti su na engleskom,u prirodi, 20 obveznih i 5 izbornih nastavnih sati tjedno. U program su uključeni i početno i završno testiranje, diplome te nagrade najboljima. Na raspolaganju je 6 programa: Oxford English Academy, Foto&Video Academy, Glamour Academy, Sport Academy, Spy Academy, Junior Animator.

U pismu koje ćete dobiti prije kampa,dobiti ćete i broj voditelja te e-mail u kampu koji će biti na raspolaganju od 10:30-12:00 svaki dan, u ostalo vrijeme SAMO ZA HITNE SLUČAJEVE. 

U slučaju bilo kakvog problema u kampu mi ćemo se javiti vama (zato ispišite sve podatke na ugovorima).

Za ovakve slučajeve napišite pisamce na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i pošaljite ga također po djetetu u kamp. Ono će biti proslijeđeno doktoru ili onome na koga se odnosi, a budući će ga dijete predati natavniku – i on će biti upoznat sa svim.

Pri rezervaciji na raspolaganju vam je dodatno PUTNO OSIGURANJE, koje uključuje gubitak prtljage, osiguranje od nezgode i osiguranje od OPRAVDANOG ODUSTANKA. Samo u slučaju kad se ovo osiguranje uplati pri uplati aranžmana, sigurni ste da ćete dobiti ugovoreni iznos u slučaju opravdanog odustanka.

Bez uplate osiguranja – povrat se može izvršiti na slijedeći način:

do 60 dana prije početka kampa Organizator zadržava 15% Ugovorenog iznosa, 59-21 dan od početka kampa 50% Ugovorenog iznosa, unutar 20-8 dana od početka kampa Organizator zadržava 70 % Ugovorenog iznosa, 7-0 dana do početka kampa Organizator zadržava ukupan Ugovoreni iznos.

Pisani zahtjev za povrat sredstava roditelj ili staratelj Polaznika je dužan dostaviti e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na adresu Euroclub d.o.o. Zvominirova 16a, Solin 21210. Detalje o odustajanju nalaze se u Općim pravilima ugovora na našim stranicama. Molimo da ih pažljivo pročitate.

Prije polaska ćete dobiti pismo s uputama i detaljima o polasku, što ponijeti u kamp, informacije o postojećim izletima, što ih još čeka, meni za odabir po danima te test općeg znanja engleskog (nije za ocjenu i to je čisto za orijentaciju – NE POMAŽITE DJECI I NE DOPUSTITE DA IM NETKO DRUGI POMAŽE) Zbog toga obvezno na Ugovoru čitko ispišite E-mail adresu.

Roditelj odnosno staratelj odgovara za ponašanje djeteta u kampu. U slučaju štete, istu je dužan nadoknaditi. U svakoj sobi nalazi se cjenik za uništene ili izgubljene stvari. Kod manjih iznosa šteta će se naplatiti na licu mjesta, a kod većih u dogovoru s roditeljom/starateljom.

Platiti se može odjednom ili u ratama prema čl.2. naznačenog na Vašoj kopiji Ugovora. Cijeni se, po potrebi, pridodaju troškovi prijevoza i putnog osiguranja. Polaznik je dužan redovito uplaćivati dospjele mjesečne rate. Za uplate nakon datuma dospijeća obračunava se zakonska zatezna kamata. U slučaju izostanka uplate duže od 60 dana, Organizator može i prije isteka ugovorenog datuma naplatiti ukupan preostali iznos deponiranim slipovima, uvećan za zateznu kamatu i troškove opomene. Sukladno želji Polaznika, čekovi se po uplati ukupnog iznosa, mogu i vratiti poštom uz naknadu od 30kn (molimo ovo posebno naznačiti običnom olovkom na slipu ili javiti Uredu u Split – 021/483-055 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Prijevoz nije uključen u cijenu. Ukoliko dijete sami dovedete tako nećete platiti nikakve prijevozne troškove. Ukoliko Vam odgovara organizirani dolazak, iz većih gradova organiziramo prijevoz UZ PRATNJU za veće grupe djece. Za konkretne informacije javite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 021/483-055 (9-16 sati)

Polaznik je dužan pristojno i s poštovanjem se ponašati za vrijeme prijevoza i boravka u Kampu, te se odgovorno odnositi prema materijalnim dobrima, drugim polaznicima, izvoditeljima i drugom osoblju. Obvezan je poštivati dnevni raspored i prisustvovati svim obrocima, nastavnim satovima te ustajati i lijegati na vrijeme. Najstrože je zabranjeno konzumiranje alkohola, cigareta i droga, kao i samovoljno napuštanje prostora kampa. Također je zabranjeno odlaženje u tuđe sobe i kućice nakon povečerja, odnosno ulaženje u tuđe kućice u vrijeme kada su one prazne. Polaznik je dužan brinuti o svojim stvarima, vrijednostima i novcu. Vrijednosti i novac se mogu pohraniti u sef. Organizator ne odgovara za izgubljeno ili ukradeno. Za moguće štete koje skrivi Polaznik materijalno i prekršajno odgovara roditelj ili skrbnik i dužan je podmiriti štetu odmah ili u roku od sedam dana od počinjene štete.

U slučaju povrede Kućnog reda Organizator zadržava pravo udaljiti Polaznika iz Kampa i jednostrano raskinuti Ugovor. Pri tom će obavijestiti potpisnika Ugovora da je Polaznik dužan napustiti Kamp. Ukoliko potpisnik ne osigura prijevoz i povratak kući, to će učiniti Organizator o trošku roditelja ili skrbnika. U slučaju raskida Ugovora zbog povreda Kućnog reda, Organizator zadržava pravo naplate punog iznosa Ugovora.

Imate li dodatnih pitanja na joje želite znati odgovor, pošaljite ga Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.